Wat is het kenmerk van een mooie vrouw?

Een Engels spreekwoord zegt "beauty is in the eyes of the beholder" of een vrije vertaling hiervan, schoonheid wordt door iedereen anders gezien - ervaren. Omdat simpelweg smaken verschillen. Iedere man heeft andere schoonheids idealen, vind een andere vrouw mooi.

Toch zijn er een aantal kenmerken die een mooie vrouw typeren. En dat heeft niets te maken met de algemeenheden - blond - lang en sexy uitstraling. Althans wanneer je de "experts" mag geloven.

Dit is goed voor jou als vrouw omdat je je dan niet druk hoeft te maken over al die andere dingen, toch? Natuurlijk kijkt iedere man anders, echter de meeste mannen komen toch wel tot deze 3 punten waardoor ze vinden dat je kunt spreken van "een mooie vrouw":

  1. Een mooie vrouw is een leuke verschijning - je hoeft niet de hoofdprijs gewonnen te hebben in de genetische loterij maar een beetje verzorging wordt wel gewaardeerd. Denk aan verzorgde kleding en een beetje - nooit overdrijven - make up.
  2. Een mooie vrouw is prettig gezelschap. Je bent leuk in de omgang, je kunt een beetje meedoen.
  3. Een mooie vrouw is van binnen mooi. Een man vindt het fijn om te zien dat je een groot hart hebt en liefdevol met mensen omgaat.

Zoals eerder gezegd, mannen verschillen natuurlijk in smaak, echter wanneer één van deze drie ontbreekt, maak je weinig kans. Onthoud dat jouw houding, hoe je jezelf presenteert 90% van al je "lichamelijke gebreken" teniet doet.

Hier volgen 7 punten waar je echt mee kunt scoren als vrouw, 7 punten als kenmerken van een mooie vrouw.

Een mooie vrouw kleed zich volwassen

Playdates wat is het kenmerk van een mooie vrouw volwassen kledingEr zijn heel wat studies gedaan naar dit onderwerp, vooral in opdracht van dating websites. Wat vinden mannen nu waaraan een mooie vrouw zou moeten voldoen. En één van de punten die naar voor kwam uit verschillende studies was dat mannen het fijn vinden wanneer een vrouw zich volwassen kleed. Zo ontstaat een beetje het beeld van een klassieke schoonheid. Dit betekent overigens niet dat je eruit zou moeten zien als een oude politica of zoiets, mannen zien graag dat je je tienerjaren bent ontgroeid. Ga ook weer niet te ver, kleed je niet alsof je bijna niets aan hebt of dat het "makkelijk" uit kan gaan. Mannen schakelen dan heel snel naar "gekleed als een slet". En denken dan direct ook zo over je.

Een mooie vrouw heeft humor

Playdates wat is het kenmerk van een mooie vrouw humorUit onderzoeken komt steevast naar voor dat een vrouw een man aantrekkelijk vind die humor heeft. Dit staat op de hitlist van vrouwen vlak achter "zelfvertrouwen" dat hij uit moet stralen. Maar weet je, dames, dit punt staat ook heel hoog op de lijst van mannen. Bedenk maar eens het volgende:

  • een gevoel voor humor laat zien dat je relaxt in het leven staat. Als je een grap kunt maken en waarderen laat het zien dat je niet zo'n saai persoon bent ...
  • je bent een overlever. De evolutionaire psychologen geloven dat een relaxte attitude laat zien dat je flexibeler bent en beter in staat bent te overleven.
  • je bent waarschijnlijk een leuk persoon. Wanneer je een beetje humor hebt, ben je gewoon leuker om bij te zijn. Het betekent dat je niet overal zo serieus over bezig blijft maar ook gewoon lol kunt maken.

Maar weet je wat nog belangrijker is ... je moet zijn humor kunnen waarderen. Mannen vinden een vrouw mooi, aantrekkelijk, wanneer ze kan lachen om zijn humor, om zijn grappen. Dit vertelt je dan gelijk waarom het leuker is bij de ene man dan bij de andere ...

Een mooie vrouw is avontuurlijk

Net als het vorige punt, geldt dit ook omgekeerd, ook vrouwen worden aangetrokken door een beetje avontuurlijke man. Verschillende studies laten zien dat wanneer een vrouw een beetje avontuurlijk is, denk hierbij aan skiën, klimmen, raften of hiking, de man dit waanzinnig aantrekkelijk vindt. Dit gedrag moet echter niet doorslaan naar bijvoorbeeld roekeloos rijgedrag of het gebruiken van drugs. Dan is het een regelrechte afknapper voor mannen. Dus durf je als vrouw een beetje buiten je comfortzone te komen, dan valt hij als een blok voor je.

Een mooie vrouw moet er een beetje cool uitzien

Hier is de rauwe waarheid ... het oog wil ook wat. Want laten we eerlijk zijn, dat is het eerste en het enige waarop de man zijn eerste stap zet. Echter ... er is een hele grote maar! Studies laten keer op keer zien dat dit punt, er een beetje cool uitzien, direct teniet wordt gedaan wanneer een man weet hoe jij "van binnen bent". Persoonlijkheid gaat voor coolness om het maar even zo te zeggen. En dit feit dames, laten jullie grotendeels liggen. Veel vrouwen kiezen er eerder voor om er cool uit te zien dan om zich te ontwikkelen als persoonlijkheid. En een mooie vrouw in de ogen van de man is niet de vrouw die er het "coolste" uitziet, maar de vrouw met de leukste persoonlijkheid.

Besteed de helft van de tijd aan hoe je overkomt, misschien moet je wel meer tijd hieraan besteden dan aan je glimmende lippen. Een hint: een leuke, mooie vrouw in de ogen van een man heeft humor en staat een beetje positief in het leven. Mannen zijn misschien wel niet zo oppervlakkig als je denkt.

Een mooie vrouw, een mooie moeder?

Playdates wat is het kenmerk van een mooie vrouw moederHet blijkt een van de meest belangrijke punten voor een man te zijn. Onbewust kijkt een man of je een mooie en goede moeder zou zijn voor zijn kinderen. We zullen het je nooit openlijk vertellen of vragen maar we kijken er wel naar. Heb je de karaktereigenschappen die hij toedicht aan het moederschap. Ben je lief voor - en met kinderen, kun je omgaan met zijn moeder? Allemaal uiterst subjectief natuurlijk maar voor een man heel belangrijk bij het definiëren van "een mooie vrouw".

Een mooie vrouw? Geen drama alsjeblieft ...

Van het gezicht van sommige vrouwen is het drama af te lezen. Mannen vinden dit echt een afknapper van jewelste. Wat verstaan mannen onder drama?

  • Onnodig roddelen simpelweg om te roddelen. Ja, we begrijpen dat het belangrijk is wie met wie gaat, waarom die wel en die niet mee mag doen, welke soap-serie nu populair is maar kom op ... mannen vinden dit echt een afknapper
  • Nijd en haat. Wanneer je over mensen praat en beoordeelt op basis van wat je gehoord hebt en op basis van niet reeële dingen.
  • Vrouwen die om alles heen draaien. Wat kunnen we dat goed, praten en niets zeggen of geen beslissing nemen. Mannen kunnen het echt niet, jouw hints begrijpen. Zeg wat je bedoelt en praat er niet omheen. Nee, is voor mannen ook een gewoon antwoord.

Mannen vinden het mooi wanneer je gewoon over de dingen van alle dag kunt praten zonder emotioneel te worden over van alles en nog wat. Of maar door en door te gaan over wie met wie in welke soap-opera dan ook omgaat. Of wanneer de verjaardag is van elke soap acteur die maar voorbij komt. Het kan ons helemaal maar dan ook helemaal niet schelen. Een afknapper is ook maar blijven gaan over de multinationals die het milieu verpesten, de regering die het leven ondraaglijk maakt enz. Alsjeblieft, geen drama.

Klikt het tussen ons?

Playdates wat is het kenmerk van een mooie vrouw klikt hetUiteindelijk komt het allemaal neer op ... klikt het een beetje tussen ons? Mannen weten het echt, we zijn niet zo goed in het verbale en emotionele. Vrouwen kunnen veel beter praten en emoties invoelen. Mannen kunnen dat gewoon veel minder. Daarom gaan mannen heel sterk op hun gevoel af. En kun je je voorstellen wat er gebeurd wanneer hij voelt dat je een drama-queen bent?

Mannen zijn daarom heel voorzichtig om hun eigen gevoel te laten zien. En vinden een vrouw mooi, prachtig en geweldig wanneer het klikt. Dan vallen alle schoonheidsidealen weg, doet je uiterlijk en gewicht er niet meer toe. Zaken zoals je kleding, je auto, je baan, het zal ze een zorg zijn. Wanneer het klikt, ben jij de mooiste op aarde.

 

Heb je ook een leuk artikel voor deze website? Schrijf het ons in de vorm van een blog en bij interesse zullen we zeker plaatsen.